Sexuálne polohy : TOP 5 polôh, ktoré musíš vyskúšať

Objavte nové dimenzie vášho intímneho života s naším sprievodcom piatimi najlepšími sexuálnymi polohami. Tieto sexuálne polohy nielenže prinesú nové úrovne pôžitku, ale aj posilnia vaše emocionálne spojenie s partnerom. Čaká vás cesta od klasických polôh po inovatívne, ktoré ponúkajú jedinečné výhody. Prečo sa nepustiť do objavovania? Či už túžite po hlbokom emocionálnom kontakte alebo intenzívnych fyzických zážitkoch, náš zoznam má pre vás niečo výnimočné. Pripravte sa na nezabudnuteľné chvíle ako z diela kamasutra, ktoré oživia vašu intimitu. Nechajte sa inšpirovať a vyskúšajte ich ešte dnes.

1. Lyžičky

Lyžičky sú jednou z najpohodlnejších a najintímnejších sexuálnych polôh. Táto poloha umožňuje párom ležať bok po boku, čím sa zvyšuje telesný kontakt a vytvára pocit blízkosti. V tejto polohe leží partner za vami, pričom vás objíma okolo pása, čo umožňuje penetráciu zozadu. Týmto spôsobom môžete ľahko regulovať tempo a hĺbku prenikania.

Zaujímavé je, že táto sexuálna poloha je veľmi obľúbená nielen pre svoj komfort, ale aj pre možnosť vzájomnej stimulácie. Partnerove ruky sú voľné, čo umožňuje stimuláciu ďalších erotogénnych zón, ako sú prsia, bradavky alebo klitoris. Okrem toho, táto poloha umožňuje jednoduchý prístup k bozkom na krk alebo pery, čo zvyšuje romantickú atmosféru.

Podľa prieskumov je lyžičková poloha obľúbená pre svoju schopnosť poskytnúť emocionálnu blízkosť a fyzické pohodlie. Mnohé páry ju uprednostňujú na konci dlhého dňa, keď si chcú užiť príjemné chvíle bez veľkej fyzickej námahy. Táto poloha je tiež ideálna pre tehotné ženy, pretože minimalizuje tlak na brucho. Ak chcete zvýšiť intimitu a zároveň si užiť pohodlný sex, určite vyskúšajte lyžičky.

2. doggy style

Doggy style (na psíka) je variáciou klasickej polohy zozadu, ktorá sa vyznačuje jednoduchosťou a efektivitou. Táto poloha je ideálna pre páry hľadajúce intenzívnu stimuláciu a hlbokú penetráciu s minimálnou fyzickou námahou. V tejto polohe partnerka kľačí na všetkých štyroch, zatiaľ čo partner je za ňou. Na rozdiel od tradičného “doggy style”, low calorie verzia umožňuje partnerovi viac odpočinku, pretože môže oprieť svoje telo o partnerkine stehná alebo lôžko.

Tento prístup znižuje tlak na ruky a chrbát, čo umožňuje dlhšie trvanie aktu bez únavy. Je ideálny pre páry, ktoré chcú experimentovať s rôznymi uhlami a tempom bez straty pohodlia. Navyše, partner môže voľne používať ruky na stimuláciu ďalších častí tela partnerky, čo zvyšuje celkový zážitok. Výhodou tejto polohy je tiež, že poskytuje partnerovi pohľad na partnerku, čo mnohí muži oceňujú.

Štatistiky ukazujú, že táto poloha je obľúbená medzi mužmi, ktorí oceňujú vizuálny aspekt a hĺbku penetrácie. Low calorie doggy style je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú kombináciu intenzity, pohodlia a minimálnej fyzickej námahy. Ak máte záujem o vyskúšanie niečoho nového, táto poloha ponúka unikátny zážitok bez veľkého fyzického zaťaženia.

3. 69

Obľúbená poloha 69 má viacero variácií. Napriek obavám zvládnete takmer všetky variácie bez akrobatických schopností. (Výnimkou je možnosť použitia 69 v stoji – muž stojí a jeho partnerka je zavesená za stehná okolo krku, tvárou k penisu. To však treba nechať na páry, ktoré sú fyzicky zdatnejšie a majú primeranú výškový rozdiel.)
Môžete si dokonca vybrať, ktorá odroda vám najviac vyhovuje, alebo ich všetky počas sexu striedať.


Najťažšia vec na celej pozícii 69 je koncentrácia. Chcete dávať a prijímať zároveň. Je ťažké dopriať si rozkoš a zároveň urobiť radosť partnerovi.


Základným princípom je synchronizácia pohybov. Platí, že pohyby a rýchlosť by mali byť synchronizované, aby sa vzrušenie zvyšovalo viac-menej rovnako u oboch partnerov. Na pozícii 69 uvidíte a hlavne pocítite úžasnú spätnú väzbu. Partneri podvedome kopírujú rýchlosť a spôsob stimulácie.

4. Lotosový kvet

Lotosový kvet inak je variáciou, ktorá kladie dôraz na intímne spojenie a vzájomnú blízkosť. V tejto polohe sedí muž s prekríženými nohami, zatiaľ čo žena obtočí svoje nohy okolo jeho chrbta. Je ideálna pre páry túžiace po emocionálnej blízkosti a intenzívnom očnom kontakte.

Pohyby v tejto polohe sú plynulé a prirodzené. Partneri môžu regulovať tempo a hĺbku prenikania. Lotosový kvet inak je považovaný za meditatívnu a zbližujúcu polohu, pretože podporuje synchronizáciu dychu a srdcovej frekvencie. Táto poloha je vhodná pre páry, ktoré chcú emocionálne zblíženie a posilnenie vzájomného vzťahu.

Výhodou je voľné použitie rúk na stimuláciu ďalších erotogénnych zón alebo na pridanie erotických pomôcok. Štatistiky naznačujú, že táto poloha je obľúbená medzi pármi hľadajúcimi vyváženie medzi fyzickým potešením a emocionálnym prepojením. Ak hľadáte spôsob, ako obohatiť svoj milostný život, Lotosový kvet inak je tou správnou voľbou.

5. Vzájomná masturbácia

Vzájomná masturbácia predstavuje intímnu aktivitu, ktorá môže posilniť spojenie medzi partnermi. Táto poloha umožňuje sústrediť sa na vlastné potešenie a zároveň poskytovať vzrušenie partnerovi. Až 60 % párov uviedlo, že táto praktika zlepšila ich sexuálny život. Partneri sa môžu sústrediť na najcitlivejšie zóny, čím zvyšujú svoj zážitok.

Jeden z partnerov si môže ľahnúť na chrbát, zatiaľ čo druhý sedí medzi jeho nohami. Vzájomná stimulácia prináša fyzické uspokojenie a emocionálne prepojenie. Je to spôsob, ako si navzájom ukázať, čo máte radi, a preskúmať nové techniky. Aktívna účasť oboch partnerov robí z tejto praktiky vzrušujúci zážitok. Použitie lubrikantu alebo erotických pomôcok zvyšuje intenzitu prežitku.

Vzájomná masturbácia je ideálna pre páry, ktoré chcú posilniť svoju intimitu a rozšíriť sexuálne obzory bez tlaku na výkon. Táto praktika umožňuje zlepšiť komunikáciu o potrebách a túžbach. Ponúka možnosť preskúmať nové techniky bez nevyhnutnosti dosiahnuť orgazmus. Partneri môžu dosiahnuť hlbšie emocionálne prepojenie a intenzívnejší zážitok.

Ako si vybrať správnu sexuálnu polohu

Faktory ovplyvňujúce výber

Pri výbere vhodnej sexuálnej polohy zohrávajú úlohu viaceré faktory. Prvým je fyzická pohodlnosť, keďže každý má iné schopnosti a flexibilitu. Dôležité je, aby bola poloha pohodlná pre oboch, zohľadňujúc prípadné zdravotné obmedzenia. Emocionálny komfort a pocit bezpečia sú tiež kľúčové. Poloha by mala podporovať dôveru a polohy umožňujúce očný kontakt môžu posilniť emocionálne spojenie.

Úroveň intimity, ktorú chcete dosiahnuť, ovplyvňuje výber polohy. Niektoré polohy sa zameriavajú na fyzické potešenie, iné na hlboké emocionálne prepojenie. Zohľadnenie preferencií a túžob oboch partnerov je nevyhnutné pre príjemný zážitok. Diskusia o tom, čo máte radi, môže odstrániť nepríjemnosti a zvýšiť celkový pôžitok. Je dôležité, aby ste s partnerom otvorene komunikovali o svojich potrebách.

Experimentovanie a otvorenosť k novým veciam môžu výrazne ovplyvniť výber polohy. Vyskúšať rôzne varianty a techniky pomáha nájsť, čo najviac vyhovuje obom. Takto možno posilniť sexuálny život a priniesť nový rozmer do partnerského vzťahu. Byť ochotný skúšať nové polohy môže viesť k objaveniu neočakávaných potešení a prehĺbeniu intimity medzi partnermi.

Výhody jednotlivých polôh

Každá sexuálna poloha prináša svoje špecifické výhody, ktoré môžu obohatiť intímny zážitok. Napríklad misionárska poloha poskytuje intenzívny očný kontakt a maximálny telesný kontakt, čo umožňuje hlbokú emocionálnu súhru medzi partnermi. Poloha cowgirl, kde je žena na vrchu, je obľúbená pre svoju schopnosť poskytnúť kontrolu nad tempom a hĺbkou prieniku. Tieto polohy môžu byť prínosné pre oboch partnerov, pretože ponúkajú rôznorodé možnosti stimulácie.

Doggy style poskytuje hlboký prienik a môže účinne stimulovať G-bod, často je preferovaná pre intenzívne fyzické pocity. Lotosová poloha je výhodná pre páry, ktoré si chcú užiť veľa dotykov a bozkávania, podporuje romantiku a zbližovanie. Takéto polohy môžu byť prispôsobené, aby vyhovovali špecifickým preferenciám, či už ide o pomalé, zmyselné tempo alebo rýchlejšie a intenzívnejšie pohyby.

Výber správnej polohy môže zvýšiť kvalitu sexuálneho zážitku a prispieť k celkovému uspokojeniu vo vzťahu. Každá poloha má potenciál podporiť šťastie partnerov, zabezpečiť emocionálne a fyzické naplnenie. Prispôsobenie rôznych polôh môže priniesť nový rozmer do partnerského vzťahu a posilniť intimitu.

Tipy na zlepšenie sexuálneho zážitku

Komunikácia s partnerom

Komunikácia je kľúčovým faktorom pri zlepšovaní sexuálneho zážitku medzi partnermi. Otvorený a úprimný rozhovor o potrebách, túžbach a hraniciach môže posilniť intimitu a dôveru. Výskumy ukazujú, že páry, ktoré pravidelne diskutujú o svojich preferenciách, sú častejšie spokojné so svojím sexuálnym životom. Začlenenie komunikácie do predohry môže zahŕňať otázky o tom, čo sa partnerovi páči alebo čo by rád vyskúšal.

Počúvanie bez súdenia a s rešpektom je nesmierne dôležité. Komunikácia počas sexu môže upraviť tempo a intenzitu podľa preferencií partnera. Jednoduché otázky ako „Je to príjemné?“ alebo „Ako sa cítiš?“ môžu zlepšiť zážitok. Po intímnom zážitku je vhodné prediskutovať, čo sa párom páčilo a čo by radi zmenili. Takéto rozhovory môžu viesť k objaveniu nových možností a zlepšeniu zážitkov.

Nezabúdajte, že komunikácia nie je len o slovách. Reč tela a neverbálne signály sú rovnako dôležité. Vytvorenie otvoreného a dôverného priestoru pre komunikáciu o sexe môže viesť k bohatšiemu a uspokojujúcejšiemu intímnemu životu. Zohľadnenie spätnej väzby prináša zvýšenie spokojnosti a šťastia vo vzťahu. Takýto prístup môže výrazne ovplyvniť kvalitu vzájomných vzťahov.

Využitie pomôcok

Využitie pomôcok v intímnych chvíľach môže priniesť nevšedné zážitky a prehĺbiť pôžitok z milovania. Vo vzťahu často hľadáte nové spôsoby, ako zlepšiť sexuálny zážitok, a práve erotické pomôcky môžu byť riešením. Podľa prieskumu z roku 2022, až 40% Slovákov už niekedy vyskúšalo eroticke pomocky.

Pomôcky ako vibrátory, masážne hlavice alebo stimulačné gély zintenzívňujú pocity a pridávajú hravosť do intímneho života. Výhodou je, že sa dajú prispôsobiť rôznym polohám, či už ide o misionársku alebo cowgirl pozíciu. Napríklad, sexuálne polohy, kde sedí žena na mužovi, môže masážna hlavica zintenzívniť klitorálne dráždenie.

Pri použití lubrikantu sa zvyšuje komfort a znižuje trenie, čo je dôležité najmä pri dlhších intímnych chvíľach. Pomôcky umožňujú objavovať nové erotogénne zóny a dodávajú istotu tým, ktorí možno cítia ostych pri experimentovaní. Spoločné skúmanie pomôcok posilňuje dôveru medzi partnermi a otvorí dialóg o potrebách každého z nich.

Dôležité je komunikovať a uistiť sa, že obaja partneri sú so zapojením hračiek komfortní. Pri výbere pomôcok dbajte na kvalitu materiálov, aby boli bezpečné a hypoalergénne. Vyskúšajte napríklad vibrátor na bod G alebo erekčné krúžky, ktoré môžu predĺžiť a umocniť milovanie. Využitie pomôcok je skvelou cestou, ako obohatiť spoločné chvíle a prispieť k hlbšiemu prepojeniu medzi partnermi.

Bezpečnosť a pohodlie pri skúšaní nových polôh

Predchádzanie zraneniam

Pri skúšaní nových sexuálnych polôh je bezpečnosť rovnako dôležitá ako vzrušenie, ktoré prinášajú. Predchádzanie zraneniam je kľúčové pre zdravie a pohodlie oboch partnerov. Až 20% párov sa stretlo s nejakou formou úrazu počas intímnych hier. Preto je dôležité dbať na opatrnosť a vedieť, ako minimalizovať riziká.

Predovšetkým je dôležité mať dobrú komunikáciu s partnerom a prediskutovať hranice a pohodlie každej zo strán. Vyberajte si polohy, ktoré sú vhodné pre fyzické schopnosti a kondíciu oboch partnerov. Ak sa nejaká pozícia ukáže byť nepohodlná alebo bolestivá, neváhajte ju prerušiť a prejsť na niečo, čo vám obom vyhovuje viac.

Používanie vankúšov alebo podložiek môže pomôcť podporiť telo a predísť nepríjemnému zaťaženiu kĺbov. Pre páry, ktoré chcú skúsiť polohy vyžadujúce väčšiu flexibilitu, je dobré začať s jednoduchšími variantami a postupne sa prepracovať k náročnejším. Pri polohách ako cowgirl je dôležité, aby partneri mali kontrolu nad pohybom.

Nezabúdajte tiež na význam lubrikácie, ktorá môže znížiť trenie a zvýšiť komfort. Tým sa predíde bolestiam alebo mikrotrhlinkám. Predchádzanie zraneniam je neoddeliteľnou súčasťou bezpečného a uspokojivého sexuálneho života. Je potrebné prijať preventívne opatrenia, aby sa predišlo nežiaducim následkom.

Dôležitosť pohodlia

Pohodlie počas intímnych chvíľ je zásadné pre pozitívne skúsenosti a celkový pôžitok z milovania. Úroveň komfortu môže priamo ovplyvniť kvalitu zážitku, ale aj fyzické a emocionálne zdravie partnerov. Štúdie naznačujú, že až 70% párov uvádza nepohodlie ako dôvod pre zníženú frekvenciu sexuálnych aktivít.

Pri skúšaní nových polôh je dôležité zohľadniť individuálne potreby a obmedzenia. Dôležitou súčasťou je prostredie, v ktorom sa nachádzate. Teplota miestnosti, svetlo a posteľná bielizeň majú veľký vplyv na pohodu. Polohy by mali byť vybrané s ohľadom na fyzickú kondíciu a prípadné zdravotné problémy, ako sú bolesti chrbta.

Niektoré páry nachádzajú potešenie v jednoduchších polohách, ako je misionárska. Táto poloha poskytuje dostatok pohodlia a blízkosti bez zbytočnej námahy. Dôležité je tiež používať dostatok lubrikantu, čo znižuje trenie a zvyšuje komfort. Experimentovanie s rôznymi polohami môže pomôcť objaviť tie najvhodnejšie.

Nezabúdajte, že každá sexuálna aktivita by mala byť príjemná a bezbolestná. V prípade akéhokoľvek nepohodlia je rozumné zmeniť polohu alebo si dať pauzu. Pohodlie je kľúčom k hlbšiemu prepojeniu medzi partnermi a k plnému užívaniu si jedinečných momentov, ktoré intímny život ponúka.

Možno ste objavili nové obzory, ktoré môžu obohatiť váš intímny život. Vďaka týmto polohám môžete rozšíriť svoje skúsenosti a posilniť vzájomné puto s partnerom. Pamätajte, že bezpečnosť a vzájomná dôvera sú kľúčové pre príjemné zážitky. Vydajte sa na túto cestu s nadšením a otvorenosťou voči novým možnostiam.

zdroj obrázku: Image by freepik

0 Comments

No Comment.

Mohlo by sa vám tiež páčiť: