Masáž prostaty

Ženy majú bod G a muži prostatu. Je to žľaza veľkosti vlašského orecha umiestnená medzi močovým mechúrom a penisom. Masáž prostaty je nielen zdravá, ale čo je najlepšie, môže viesť k naozaj intenzívnym orgazmom!

Čo je prostata

Predstojnica alebo predstojná žľaza alebo prostata je nepárový žľaznatý orgán, uložený na svalovom dne panvy, kde svojou hornou plochou zrastá so spodinou močového mechúra. Celou žľazou prechádza vretenovite rozšírená časť močovej rúry.

Prostata sa začína vyvíjať u chlapcov v puberte, kedy je jej váha cca 20g. V neskoršom veku a problémoch s prostatou sa môže zväčšiť až na 200g – teda desaťnásobok.

Problémy s prostatou

Zväčšená prostata spôsobuje problémy pri odtoku moču a tento problémový odtokom je znakom, že sa začínajú problémy s prostatou. Zväčšená prostata (Benígna hyperplázia prostaty) je bežné ochorenie u mužov nad 40 rokov, s kterým sa dá ale bojovať. Zmenou – prostate neprospieva fajčenie, alkohol, nevyvážená strava a podobne. Nápomocnou bude aj masáž prostaty.

Ako masírovať prostatu

Vzhľadom k polohe prostaty, môže byť konečník stimulovaný prstami alebo špeciálnymi análnymi pomôckami na stimuláciu alebo masáž prostaty. Prostata sa nachádza niekoľko centimetrov od konečníka smerom ku koreňu penisu.

1.Mazanie – skutočné mazanie! Najlepšou možnosťou je silikónový lubrikacný gel, ktorý sa lepšie kĺže – dávajte si však pozor na kontakt s prípadnými pomocnými látkami, so silikónovými pomocnými látkami je možné použiť iba gély na vodnej .

2.Najprv sa zamerajte na príjemné dotyky a stimuláciu konečníka, netreba hneď niečo zavádzať a hneď kontrolovať, kde presne prostata je. Začnite s menším análnym kolíkom a jemne ním pohybujte v kruhoch okolo konečníka, aby ste si zvykli na jemný tlak.

3.Rešpektujte svoje pocity – Análny sex naozaj nie je nepríjemný a nespôsobuje žiadnu bolesť, ak sa všetko robí pokojne. Vyvoláva to zvláštne pocity? Na začiatku úplne normálne!

4.Keď sa s prienikom do análního otvoru stotožníte (vyskúšate prsty,kolíky, korále), choďte rovno vyskúšať vibrátory na prostatu – sú špeciálne zakrivené, aby išli presne tam, kam majú.

5.Nájdite si vhodnú polohu, najskôr použite krúživé pohyby a potom zatrasením premasírujte prostatu.

Tipy na pomoc pri masáži prostaty:

masáž prostaty

zdroj obrázkov: Freepik

0 Comments

No Comment.

Mohlo by sa vám tiež páčiť: